11.10.23

Linguiden: Vask, tørk og ta vare på linplaggene dine

Vi elsker linklær. Ikke bare er lin et av de mest bærekraftige naturlige stoffene på markedet, men de ser også elegante og sofistikerte ut. De bringer et streif av klassisk stil til ethvert sommerantrekk. Fra lange, flagrende sommerkjoler som er klare for uforglemmelige ferier, til linskjorter og bukser som gjør at du unngår å bli overopphetet på lange og varme dager på kontoret.

Lin er et fantastisk materiale for stort sett alle slags plagg. Og et av de enkleste materialene å ta vare på. Det krever ikke mye oppmerksomhet, men det finnes noen grunnleggende regler du må følge når du vasker og tørker linklær. Du vil vel ikke at favorittsommerkjolen din skal krympe eller miste sin shape?

Lin er det beste valget i sommervarmen
Lin er et naturlig stoff laget av linfibre. Det er mykt og skånsomt mot huden, puster godt og har en utrolig evne til å absorbere og frigjøre fuktighet raskt. På denne måten hjelper lin kroppen å regulere temperaturen, noe som er perfekt for varmt og fuktig sommervær. Dessuten ser skjorter, bukser, jakker og kjoler av lin veldig sofistikerte og elegante ut.

Den eneste ulempen med linplagg er at de har en tendens til å krølle seg lett. For oss hører det sommersjarmen til, men med riktig pleie og håndtering kan du holde linplaggene dine shape lenger.

Vask lin på skånsom syklus i kaldt vann
Det finnes én regel du må følge når du vasker lin: Vask aldri lin i varmt vann. Selv forvasket og forbehandlet lin krymper i varmt vann, så still vaskemaskinen på lunkent eller kaldt vann. Følg instruksjonene på vaskelappen, men vanligvis vaskes lin på en temperatur på mellom 20 og 30 °C.

Velg en skånsom syklus med lav sentrifugering og hvis vaskemaskinen har muligheten til det, kan du tilsette mer vann i syklusen. På en Hisense-vaskemaskin kan du velge programmet Dunjakke, som ikke bare egner seg for puter og fôrede jakker, men også for fine linplagg. Vasken foregår ved lav temperatur, med en stor mengde vann, lett tromling og med en skånsom sentrifugeringssyklus mot slutten.

Tilsett damp for å holde krøllene i sjakk
For det første, uansett hvor hardt du prøver og hvor mye innsats du legger i det, vil du aldri klare å holde linklærne dine helt fri for skrukker. Lin strekker seg ikke og så fort du tar på deg et linplagg, vil det dukke opp noen skrukker. Vi anbefaler at du lærer deg å leve med det.

Men hvis du ønsker at linplaggene dine skal se så pene ut som mulig, i det minste frem til du bruker dem, kan du tilsette litt damp på slutten av hver vask. Ved å bruke Damp-funksjonen på din Hisense-vaskemaskin vil ikke bare alt bli jevnet ut, men det vil også rense klærne dine grundig og fjerne bakterier, virus og allergener. En kort Damp-vask er perfekt for å friske opp klær som ikke er skitne, men som bare trenger litt retting og luktfjerning.

 

Ikke overtørk linklær
Når det er mulig, bør du lufttørke linklærne. Hold dem unna direkte sollys (spesielt hvite plagg, da de har en tendens til å gulne) og legg dem helst ned på en flat overflate. Det er imidlertid helt OK å bruke tørketrommelen. Bare husk at du bør stille den inn på veldig lav temperatur og kort tørketid. Tørk aldri linklær helt i maskinen. Ta i stedet ut klærne når de fortsatt er litt fuktige og la dem tørke ferdig ute. Legg dem flatt eller heng dem pent opp.

Twin Flow er toveis luftstrøm i en Hisense-tørketrommel, og det er perfekt for sommerklær av lin. Luften inni trommelen beveger seg i ulike retninger, etterligner naturlig luftbris og bidrar til å gi bedre tørkeresultater med færre folder, selv på store skjorter og brede linbukser.

 

Jo mer du bruker det, desto mykere blir det
Lin blir mykere med tiden. Hvis du vil at nye linplagg skal føles mykere, kan du tilsette en kopp eddik i siste skylling (i stedet for tøymykner). Det vil holde stoffibrene under kontroll og hjelpe fargene med å holde seg skarpe og lyse.

Hardt og stivt lin kan også være en konsekvens av overtørking. Legg det i Hisense-tørketrommelen og kjør en Oppfriskning med damp. En rask dampsyklus vil gi nytt liv til stoffet og gjøre at det føles mykere mot huden.

Anna info