Tid for å vaske klær. Ikke nå igjen, tenker du kanskje. Du bruker en hel dag (eller kanskje noen timer) i helgen på å sortere, bløte, vaske og brette enorme bunker med klær. Blir du overveldet bare av tanken på å vaske klær? Her kommer våre beste tips som vil gjøre at du kommer deg lekende lett gjennom husarbeidet og sparer tid, krefter og penger. Og selvsagt får du mye mer tid til å nyte dagen din.

Vask klær når du ikke er hjemme

Det høres umulig ut, men takket være moderne teknologi er det en vane du bør få deg øyeblikkelig. Det finnes ikke noe bedre enn å la hjemmet ditt ta seg av husarbeidet. Sett i gang en ny omgang med klesvask når du handler eller før du drar på jobb. Nye vaskemaskiner, som denne Hisense-modellen, har en funksjon for Tidsforsinkelse. Det gjør at du på en praktisk måte kan stille inn tiden for når du ønsker at vaskesyklusen skal være ferdig, inntil 24 timer på forhånd. Når du kommer hjem etter jobb vil klærne dine være rene og pene, uten at ligge flere timer i trommelen.

Dropp den lange vaskesyklusen

Selv når klærne dine er mindre skitne (tenk på kontorklær, hverdagsklær, pysjamaser), er du fristet til å velge den lange vaskesyklusen. Det bør du ikke gjøre. Den forbruker mye vann og strøm og stjeler selvfølgelig flere timer av tiden din. Vask smart i stedet. Vaskemaskiner fra Hisense er designet for å gjøre det lettere for deg å oppnå de beste resultatene selv med kortere sykluser. Med et innovativt 3D-trommeldesign, suveren vasketeknologi og Steam Wash mot slutten av syklusen fjernes de mest gjenstridige flekkene, vond lukt og bakterier, samtidig som de er skånsomme mot de mest ømfintlige plaggene. For robuste og skitne klær anbefaler vi å kjøre en vanlig syklus.

HEMMELIG TRIKS: Legg til en kopp klar eddik i hver vaskeomgang for å få en hvitere hvitfarge, mer strålende farger og ekstra mykt tøy. Eddiken bidrar til å fjerne flekker og bakterier selv i kaldt vann og beholder samtidig klærne dine nye. Ikke vær redd, det vil ikke lukte eddik av klærne dine etterpå. Dessuten er det bra for vaskemaskinen din, siden det holder kalk i sjakk.

Damp i stedet for vask

Vasker du klærne etter hver bruk? Bunker med skittentøy er ofte resultatet av vår tendens til å vaske klærne for mye. Hvis klærne dine ikke er skitne, kan du i stedet prøve en 30-minutters Air Refresh. Den forbløffende teknologien som finnes i Hisense-tørketromler, bruker damp for å nøytralisere lett lukt, slik at klærne dine er klare til bruk igjen uten at du trenger å vaske dem. Det er også et flott triks for sesongbaserte endringer i garderoben og nye klær, siden du ikke trenger å vaske alt før du bruker det for første gang.

Bruk nettingposer

Vaskemaskinposer i netting er bra av to grunner. For det første kan du legge inn ømfintlige plagg som BH-er, undertøy og tynne tights i en hvilken som helst skånsom vaskesyklus. Nettingposene legger til et ekstra lag av beskyttelse for å holde klærne dine trygge. Det er formålet med dem. Men det finnes en annen og enda mer genial måte å bruke dem på. Bruk dem til å vaske sokker! La alle i hjemmet få sin egen nettingpose til å legge skitne sokker i. På denne måten vil ikke sokkene blande seg i vaskemaskinen, slik at det ikke blir en gigantisk haug av sokker som må sorteres og brettes. Bare gi en full nettingpose med rene sokker til eieren og voilà, så er jobben gjort.

Brett rett fra tørketrommelen

Så snart du er blitt kvitt skittentøyet, må du ikke la bunker av rene klær lage rot i huset ditt. Så snart tørkesyklusen er ferdig, tar du turen til vaskerommet, tar ut klærne dine og bretter eller henger dem opp. Klær som akkurat er tørket ferdig, har færre skrukker og trenger knapt å strykes, så du sparer mye mer tid på den måten. Dessuten vil du føle deg fantastisk etterpå, siden du blir ferdig med klesvasken ved å hoppe over et par ekstra trinn (nemlig å se på bunken og klage over den).

Kjeder du deg når du gjør husarbeid i vaskerommet? Prøv å installere en liten smart-TV for å følge med på dine foretrukne TV-show, musikk eller streamingtjeneste.