I tre enkle trinn holder du sesongplaggene dine i perfekt shape mellom sesongene: Vask. Forsegl. Frisk opp.  

Si ha det til sommeren, og hei til genservær! Kaldere dager er i vente og det er på tide å legge vekk de lette sommerplaggene og begynne å nyte høststemningen med varme gensere, strikkeplagg og jakker. For å beskytte sommerplaggene dine mot mugg, insekter og flekker trenger du bare å følge disse enkle trinnene.

Vask plaggene før du legger dem til oppbevaring 

Det er viktig at plaggene du pakker ned er rene og tørre. Selv om du har brukt en kjole bare én gang og den ser ren ut, må du legge den i vaskemaskinen og kjøre en kort syklus. Med en vaskemaskin fra Hisense blir klærne dine vasket på kun 15 minutter.

Flekker fra svette og mat kan ødelegge plaggene dine under oppbevaring. Flekker som har satt seg i tøyet, kan endre fargen på favorittplaggene dine (for eksempel stygge gule eller grå flekker på en hvit skjorte), eller enda verre, organiske rester kan tiltrekke møll, gnagere og insekter, som mer enn gjerne har lyst til å fråtse i naturlige stoffer som bomull eller lin. Du må heller ikke bruke stivelse når du vasker og stryker klær som skal settes til oppbevaring, da det tiltrekker småkryp under oppbevaringstiden.

La klærne bli helt tørre 

Etter å ha vasket klærne i en energieffektiv vaskemaskin må du sørge for at de får tid til å tørke helt. Bruk en kraftig tørketrommel fra Hisense for å sette i gang prosessen, men du må ikke oppbevare klær i lufttette beholdere med det samme. La dem henge til tørk en stund til de er romtempererte – dette vil bidra til å fjerne eventuell overflødig fukt. Det å legge våte eller fuktige klær i plastbeholdere vil gjøre dem mugne og gi dem en virkelig vond lukt.

Forsegl klærne for å beskytte dem 

Nå når klærne dine er helt rene, er det på tide å legge dem til oppbevaring. Den beste løsningen for hverdagsplagg er vakuumforseglede poser. Bruk en støvsuger for å suge ut all luften fra posen slik at den blir lufttett og fullstendig trygg for utvendige faktorer. Klærne vil være beskyttet mot vann, småkryp, mugg og andre trusler.

Alternativt kan du bruke forseglede plastbokser. Bare kontroller at de er lufttette, og for ekstra beskyttelse av klærne dine kan du tilsette noen insektbeskyttende ark og en avfukterpose, spesielt dersom oppbevaringsplassen har lett for å bli fuktig om vinteren.

For dyre kjoler, skreddersydde dresser og ømfintlige stoffer bør du bruke tekstilposer i stedet for plastposer. La dem henge i skapet og bruk polstrede kleshengere som ikke etterlater stygge merker. Du må også skifte ut alle plastposer etter tørrens og kleshengere av ståltråd.

Ta spesielt godt vare på badetøy. Det ømfintlige stoffet i badetøyet ditt vil holde lenger dersom du vasker det for hånd. Bruk oppvasksåpe i stedet for vaskemiddel, og bruk aldri tøymykner. Du må heller ikke oppbevare badetøyet i plastposer, da de kan få mugg og strekke seg.

Frisk opp høst- og vinterplaggene dine 

Nå som alle sommerplaggene dine er blitt satt til oppbevaring, må du ta godt vare på de varme plaggene du nettopp har funnet frem. Hvis du har oppbevart dem på korrekt måte, trenger du ikke å vaske dem før bruk! Alle strikkeplagg, ullskjerf og trendy høstkjoler er klare til bruk, skinnende rene og med en frisk lukt.

Hvis du likevel ønsker å bli kvitt noen skrukker (og ikke har lyst til å bruke hele dagen på å stryke dem) eller bare friske opp favorittplaggene dine, kan du prøve en 30-minutter Air Refresh på din Hisense-tørketrommel. En kraftig dampbehandling vil ta seg av skrukker og fjerne eventuell lukt etter oppbevaringen.