På varme sommerdager vil vi alle ha en masse saftige, friske frukter og grønnsaker på tallerkenen. Pleier du å kjøpe ferske grønnsaker og frukter på markedet? Hvis du, som mange av oss, kjøper inn ferske matvarer én gang i uken, får du noen tips til hvordan du holder grønnsaker og frukt fersk så lenge som mulig, slik at du kan nyte sprø og saftige vitaminbomber helt frem til neste gang du tar turen til butikken.

Spesielt om sommeren blir du fristet til å oppbevare alt i kjøleskapet. Men ikke gjør det. Enkelte frukter og grønnsaker har det bedre av å ligge på kjøkkenbenken eller i fruktskålen, mens andre trives best kjøleskapet.

Husk at noen frukter og grønnsaker ikke trives så godt i selskap med hverandre. de vil råtne fortere av å bli oppbevart sammen. Det finnes forskning som forklarer dette (produksjon av etylengass), likevel vil det gå fint om du oppbevarer alt i adskilte beholdere.

Hva burde holdes fullstendig utenfor kjøleskapet?

Det finnes enkelte matvarer som ikke hører hjemme i kjøleskapet. Poteter, løk, hvitløk og squash er grønnsaker som trives bedre på et mørkt, tørt og luftig sted, så du burde oppbevare dem i matboden eller under kjøkkenbenken. Unngå plastposer, fordi de holder på overskuddsfukt som får matvaren til å råtne. Tomater bevarer også den beste smaken og saftigheten utenfor kjøleskapet, så legg dem på kjøkkenbenken.

La frukt modnes før du legger det i kjøleskapet

De fleste frukter på markedet eller på lager er ennå ikke helt modne. Det er i orden å la dem være på kjøkkenbenken til de når det ønskede saftighetsnivået. Bananer, mangoer, avokadoer, ananaser, pærer, ferskener, nektariner, kakifrukter, aprikoser, meloner, kiwier, epler og mer fortsetter å modnes i romtemperatur. Du bør likevel holde dem unna hverandre, fordi noen av dem produserer en betydelig mengde etylen som vil føre til at andre smakfulle frukter råtner raskere. Og når de er helt perfekte, setter du dem i kjøleskapet. Ja, til og med bananer! De vil få svarte flekker utenpå, men innvendig vil de holde seg perfekte i noen dager til, uten at de blir grøtete. Vannmelon er en flott frukt rik på vann, som vil holde deg hydrert på varme sommerdager. Oppbevar hele vannmeloner på kjøkkenbenken for best smak, men så snart du skjærer i dem, bør du dekke til den skårne siden med plastfolie eller legge de skårne stykkene i en lufttett beholder og oppbevare dem i kjøleskapet i tre til fire dager.

Frukt og grønnsaker som burde oppbevares i kjøleskapet

Alle bær, (bjørnebær, jordbær, bringebær, blåbær …) og kirsebær burde oppbevares i friske omgivelser, så legg dem rett i kjøleskapet i en åpen skål eller beholder. Til og med modne sitrusfrukter (sitroner, lime, appelsiner, mandariner …) varer lenger i kjøleskapet. Legg dem løst eller i en nettingpose i grønnsaksskuffen og snu dem av og til for å slippe til luftstrøm. Selv om de fleste sitrusfrukter kan oppbevares løst, bør sitroner legges i en plastpose før man setter dem i kjøleskapet. Når det gjelder grønnsaker, trives de fleste av dem i kjøleskapet. Bladgrønnsaker (spinat, salat, grønnkål, ruccola …) holder seg sprøere med mer fuktighet, mens beter, bønner, gulrøtter, brokkoli, blomkål og andre grønnsaker som ikke visner, fint kan oppbevares i et miljø med lite fuktighet. Bruk grønnsaksskuffen smart. Den er en av de mest undervurderte stedene i kjøleskapet ditt.

Tilpass kjøleskapet til dine behov

Hisense-kjøleskap har rikelig med plass til å oppbevare alle de ferske matvarene dine. Bruk kjøleskap med franske dører eller kryssdører for å få ekstra bred hylleplass og Triple Zone Cooling. Disse kjøleskapene har tre uavhengige kjølesoner, noe som gir et fleksibelt oppbevaringssystem. Bruk My Fresh Choice-sonen som et kjøleskap om sommeren, for å oppbevare fersk frukt og grønnsaker som ikke kan blandes med andre matvarer. Gjør dem deretter om til en frysesone for å fylle på med matvarer som er utenfor sesongen. Med Super Freeze-funksjonen vil frukt og grønnsaker bevare flere næringsstoffer og fuktighet, i tillegg til en perfekt smak og friskhet.