Nyttårsforsetter har fått et litt dårlig rykte. Først og fremst fordi vi ofte har for store forventninger eller for mange mål. Vi forventer at årets første dag skal være som å slå på en bryter og starte på ny frisk. Det er bedre å se på forsetter som en evolusjon i stedet for en revolusjon som skjer over natten. Vi kan oppnå dette ved å legge til rette for at vi lykkes. Det å rengjøre og omorganisere kjøleskapet er et perfekt første skritt for alle som prøver å spise sunnere, ha et ryddigere hjem eller starte på en mer organisert og minimalistisk livsstil. Rengjør, organiser, fyll på. Her er noen tips som kan hjelpe deg med det.

RENGJØRING

1. Ut med det gamle

Begynn med å ta maten ut av kjøleskapet og kast all mat som er gått ut på dato, ting som er blitt fordervet og alt som har vært i kontakt med disse matvarene. Husk at mat som fremdeles kan spises og som må holdes i kjøleskapet, kun kan stå ute i en kort stund. Så vi anbefaler at du holder dem på et kjøligere sted til du er klar til å sette dem tilbake i kjøleskapet igjen. Her er det ikke tid til å ta noen pause. 😉

2. Ta ut, vask og tørk avtagbare deler

Ta ut hyller, skuffer og alle deler som kan tas ut og vask dem med lunkent vann og mild såpe. La rommene tørke eller tørk dem med en klut.

3. Rengjør innsiden av kjøleskapet

Bruk såpevann og en klut for å rengjøre kjøleskapet. Se til at du får rengjort alle hjørner eller skuffer som ikke kan tas ut. Deretter tørker du med rent vann for å fjerne såperester og avslutter med å tørke kjøleskapet med en klut.

4. Rengjør maten

Plasser alle deler som du har tatt ut, tilbake på plass, og rengjør og tørk all maten før du setter den tilbake.

ORGANISERING

1. Bruk spesialrom

Når det gjelder organisering må du sørge for å få mest mulig ut av det kjøleskapet ditt har å by på. Hisense har fokus på å gjøre moderne teknologi om til praktiske og brukervennlige løsninger, f.eks. frukt- og grønnsaksskuffer, som opprettholder de beste forholdene for å holde grønnsakene dine friske eller spesialrom som bevarer næringsverdien i fisk og kjøtt.

2. Bruk beholdere

Gjenbrukbare beholdere i ulike størrelser er en sikker, rimelig og miljøvennlig måte å ta vare på matrester på.

3. Kjøleskapsbeholdere og etiketter er dine beste venner

Når du har rengjort kjøleskapet, har du sikkert kommet over noe fra en annen tidsalder bakerst i kjøleskapet. Unngå å finne slike mystiske ting ved hjelp av gjennomsiktige kjøleskapsbeholdere som gir deg enkel tilgang til alle matvarer. Og ikke glem å merke matvarer som ikke er i originalemballasjen, med innhold og dato.

PÅFYLLING

1. Ta ut visse matvarer

Hvis du har satt deg fore å spise sunnere, anbefaler vi at du også kaster alle matvarer med et høyt innhold av fett og sukker når du først er i gang med å rengjøre kjøleskapet. F.eks. majones og ketsjup, salatdressinger, brus, kremoster og lignende.

2. Organiser kjøleskapet

Sørg for at det alltid er lett å finne sunne matvarer. Spesielt små mellommåltider, som det anbefales å ha i porsjonspakninger; hold dem på midten av hyllene slik at du lett får øye på dem.

3. Fyll på

Når du handler inn for uken, bør du fylle på med salatgrønnsaker (som salat, ruccola, grønnkål, spinat) og andre grønnsaker (som paprika, selleri, gulrot) og oppbevare dem i en egen skuff, vanligvis nederst i kjøleskapet. Ikke glem frukt, som grapefrukt, pærer, alle sorter bær. Ja, frukt er vanligvis fulle av naturlig sukker, men det er et mye bedre alternativ for å holde søtsuget under kontroll.

Andre matvarer som du alltid bør ha i kjøleskapet for en sunnere livsstil, er kjøtt (kyllingbryst, roastbiff), sjømat (hvit fisk, laks eller tunfisk), snacks (hummus), melkeprodukter (skummet melk, egg, mager yoghurt) og buljong (kylling og grønnsaksbuljong). Hvis du har alt dette, vil kjøleskapet ditt hjelpe deg på veien til et sunnere liv.