Lommer er som små skattehuler. Mens det å finne pengesedler i en jakke som du ikke har brukt på en stund, alltid er en hyggelig overraskelse, er det å finne dem etter at du har tømt vaskemaskinen det stikk motsatte. I øyeblikk som dette er lommene nesten som svarte hull. Og selv om vi alle er blitt lært opp til å tømme lommene før vi legger skittentøyet i vaskemaskinen, hender det iblant uhell. Hvis en uønsket gjenstand har klart å gjemme seg i lommen under en vaskesyklus, vet vi hvordan vi kan hjelpe deg.

Papirlommetørklær

Hvis du overraskes av små hvite biter som dekker klærne dine når du åpner vaskemaskinen, betyr det at du har vasket dem med papirlommetørklær inni. I dette tilfellet rister du det aktuelle klesplagget slik at de hvite bitene faller av. La klærne tørke og rist dem på nytt så snart de er helt tørre. Dersom de hvite bitene fortsatt sitter på, bruker du en klesrulle eller tape for å fjerne de gjenværende bitene. Og ikke glem å rengjøre vaskemaskinen også. Fjern de hvite bitene på innsiden av maskinen med en myk klut og rengjør filteret. Kjør vaskemaskinen på selvrensprogrammet og rengjør filteret på nytt så snart syklusen er ferdig. Heldigvis er vaskemaskiner fra Hisense svært stillegående og energi- og vanneffektive, noe som betyr det å kjøre rensesykluser ikke vil gjøre store innhugg i lommeboken din.

Lommebøker, kort og penger

Hvis du har vasket lommeboken din, er det første du bør gjøre å ta ut alt som er i den, legge tingene adskilt fra hverandre og la dem tørke. Det burde ikke være noen problemer med mynter – det er vel heller de mer verdifulle sedlene du er bekymret for. Takket være materialet de er laget av, burde sedler også holde seg intakte, så legg dem ut og la dem lufttørke på et sted der en bris fra et åpent vindu ikke vil blåse dem av gårde. Hvis sedlene dine derimot er skadet, tar du dem med til banken, der de kan erstatte dem. Når det gjelder kort, er de fleste av dem vannfaste og laget for å tåle vaskemidler, men temperaturen kan likevel by på problemer for dem. Du blir kanskje nødt til å erstatte dem hvis de er blitt vasket på temperaturer over 57 °C, siden de da kan begynne å smelte.

Når det gjelder selve lommeboken, avhenger det av materialene den er laget av og hvilket vaskeprogram som ble kjørt. Hvis den ser grei ut, tømmer du den og lar den lufttørke. Men hvis lommeboken din er laget av lær, vil den trenge litt ekstra oppmerksomhet. Først fjerner du så mye vann som mulig med et mykt håndkle. Du burde ikke bruke høye temperaturer, så hold hårfønere og radiatorer på avstand og la den i stedet lufttørke i en lukket stilling. Hvis materialene likevel fortsatt føles eller ser ut til å ha tatt skade av vask i vaskemaskinen, prøver du å reparere den med litt lærbalsam.

Smykker

For å vaske hendene våre skikkelig bør vi alltid fjerne smykker før vi vasker dem. Dessverre kan dette føre til at vi legger ringer og armbånd i lommene og glemmer dem der til det er for sent og de allerede er blitt vasket sammen med skittentøyet. Hvis smykkene dine er laget av gull, sølv, platina, palladium, titan, rustfritt stål, plast eller glass, burde det gå bra. På den annen side kan gjenstander laget av metaller oksidere og ikke se like fine ut lenger.

Husk alltid å sjekke og tømme lommene dine før du vasker klærne. Og ja, vi vet det er ønsketenkning, men etter å ha lest dette husker du kanskje å sjekke lommene de neste par gangene. Eller forhåpentligvis ut forkjølelsessesongen.