Ja, du leste riktig. Klærne dine kan skape ubehag for huden din, spesielt hvis du allerede har en følsom hud. Men med noen få enkle trinn kan du forbedre klesvaskrutinen og forhindre at huden din irriteres av klærne dine, som jo er ment å beskytte huden.

Velg den riktige vaskemaskinen

Det å velge den riktige vaskemaskinen kan gjøre en stor forskjell. Hisense tilbyr avanserte modeller med spesielle funksjoner og programmer. En modell som er ekstra verdt å nevne, er Allergy Steam, som eliminerer bakterier med dyp damprens mot slutten av vaskesyklusen. Intertek-tester har vist at det beskytter huden ved å eliminere 99,99 % av bakterier i klær ved hjelp av svært effektiv damprens. Videre har klær som vaskes med dette programmet færre skrukker, er mykere og har mindre behov for stryking.

Sorter klesvasken på riktig måte

For å forhindre spredningen av virus anbefales det å vaske for seg selv klær som er brukt av noen som er syk. Siden barn tar med seg flere bakterier, anbefales det også å vaske deres klær for seg selv. Undertøy kan inneholde bakterier og basiller, så det kan også vaskes for seg selv, og det samme kan håndklær. Badehåndklær er tykkere og holder seg fuktige lenger, derfor legger til rette for at bakterier overlever lenger, mens kjøkkenhåndklær utsettes for ulike bakterier som man finner i kjøkkenet. Det er derfor best å vaske disse for seg selv og i henhold til deres behov.

Vask klærne dine så snart som mulig

Det er viktig å vaske klær regelmessig, men hvordan vet man når de trenger å vaskes? Dessverre kan man i disse situasjonen ikke bare stole på nesen, siden vi kun kan lukte svette eller kroppsoljer, og ikke klarer å oppdage bakterier eller virus. Det er derfor best å vaske klærne ofte. Man bør også unngå å legge skitne klær i en skittentøyskurv i lange perioder.  Hvis klærne er våte eller fuktige og etterlates uvasket, kan skittentøyskurven være et perfekt sted for bakterier å formere seg.

Bruk den riktige mengden vaskemiddel

Følg instruksjonene for vaskemiddelet når du vasker klær. Selv om det å bruke mer vaskemiddel høres ut som en god måte å gjøre klærne renere på, er ikke dette tilfellet. Når man bruker for mye vaskemiddel, er det mulig at det ikke blir vasket fullstendig vekk, og dette kan føre til synlige vaskemiddelrester, at klærne skraper mot huden, og det kan også gi grobunn for bakterier. Men hvis du er en stolt eier av en Hisense-vaskemaskin med Dose Assist har du ingen grunn til bekymring, for den bestemmer den optimale mengden vaskemiddel for klesvasken din. Den måler klesmengden for å sikre at du bruker vaskemiddelet på en så økonomisk og miljøvennlig måte som mulig.

Rengjør vaskemaskinen

Selv om vaskemaskinen gjør en god jobb med å vaske klærne dine, trenger også vaskemaskinen å bli rengjort. Dette er fordi smuss, mugg og bakterier kan hope seg opp i deler av maskinen, for eksempel gummitetningene. Heldigvis er det ikke så vanskelig å rengjøre en vaskemaskin. Spesielt Hisense-vaskemaskiner. Bare kjør selvrensprogrammet for en virkelig utmerket rengjøring av maskinen. Et eget Drum Clean-program rengjør trommelen med mer vann, på høyere temperaturer og sentrifugeringshastigheter for å sikre at innsiden av maskinen alltid er perfekt ren.