Ved siden av badedrakter er strandhåndklær noe vil ikke kan leve foruten om sommeren. De tørker oss, dekker oss til på vindfulle dager, og gir oss et komfortabelt underlag å ligge på. Vårt første råd er å investere i et strandhåndkle av god kvalitet. Selv om du blir nødt til å bytte dem ut en gang i fremtiden, kan du sørge for at de vil vare i ganske mange sesonger hvis du tar godt vare på dem.

Begynn på stranden

Første trinn begynner før man drar fra stranden. Forsikre deg om at du rister håndklærne dine godt før du tar dem med hjem, slik at du fjerner så mye sand og skitt som mulig. På denne måten vil ikke sandkornene grave seg dypt inn i fibrene i håndkleet, og du vil legge igjen det meste av støvet på stranden og ikke rundt omkring på stedet der du bor.

Tørk dem etter bruk

Ikke oppbevar håndklærne sammentullet eller i en pose, siden det kan utvikles mugg. I stedet henger du dem opp til tørk så snart du kommer hjem, helst i solen, slik at strålene tar knekken på en god del av bakteriene og forhindrer at de sprer seg. Hvis det er skyet eller til og med regn den dagen, kan du bruke tørketrommelen. Selv om du må sørge for at håndklærne dine er helt tørre før du tar dem ut av tørketrommelen, må du heller ikke overtørke dem siden det kan forkorte levetiden. Hisense-tørketromler har en Humidity Sensor-teknologi med smarte sensorer som stopper tørkingen så snart klærne er tørre, noe som gjør dem til et flott alternativ for strandhåndklær.

Vask dem deretter

Etter at håndklærne har tørket, rister du dem godt igjen før du vasker dem, slik at sand og skitt ikke tilstopper filtrene i vaskemaskinen. Så snart du har gjort det, sjekker du vaskeinstruksjonen på håndklærne for å se om de trenger noen spesiell pleie. Generelt sett anbefales det at du vasker strandhåndklærne dine etter å ha brukt dem tre eller fire ganger, selvsagt med mindre de begynner å lukte vondt eller har flekker (mest sannsynlig solkrem), i så fall er det best å vaske dem i varmt vann med det samme. Hvis dette ikke er tilfellet, kan du bruke en lavere temperatur, noe som bidrar til å holde håndklærne fargerike og forhindrer at de krymper. I alle fall er det viktig at man ikke bruker for mye vaskemiddel, og dropp tøymykneren fullstendig. Dette vil holde håndklærne dine rene og myke, med god sugeevne. 

Behandle flekker

Strandhåndklær utsettes ikke bare for de samme flekkene som annen klesvask, men også solkrem. Det er viktig at du ikke bruker tørketrommelen før du har fått fjernet disse flekkene, siden det kan gjøre det vanskeligere å fjerne dem. Sørg for at du fjerner flekkene helt før du vasker dem og bruk den riktige vaskesyklusen. Hisense-vaskemaskiner er designet for å fjerne de mest gjenstridige flekkene med sin unike trommel som sikrer effektiv vask.