Siden fordervede matvarer kan føre til matforgiftning, er det svært viktig å oppbevare dem på riktig måte. Dette er enda viktigere på varme sommerdager, da maten kan forderves raskere på grunn av høyere temperaturer, som får bakterier til å formere seg. Forskjellige typer av matvarer krever ulike lagringsforhold. Derfor har vi utarbeidet en guide som gjør det lettere for deg å organisere kjøleskapet ditt på en måte som ikke bare forlenger holdbarheten til alle typer av matvarer, men som også bevarer den høyeste kvaliteten. Så si ha det til matsvinn ved å ta i bruk disse enkle tipsene og triksene i hverdagen.

Ikke overfyll kjøleskapet

Det å legge for mange matvarer i kjøleskapet kan føre til at luftsirkulasjonen blokkeres og at energieffektiviteten reduseres. Hvis du overfyller kjøleskapet ofte, kan det være lurt å vurdere om du bør få deg et større kjøleskap, som vil være mer energieffektivt. Hisense tilbyr mange forskjellige modeller, med f.eks. My Fresh Choice Zone, som er et rom med et system som regulerer temperaturen nøyaktig og som enkelt kan gjøres om fra et kjøleskap til et fryseskap, siden innstillingene gjør det mulig å velge en temperatur fra –20 °C til +5 °C. Du trenger ikke å være redd for å få for lite plass i kjøleskapet eller fryseskapet, siden du enkelt kan gjøre om My Fresh Choice Zone fra det ene til det andre. Hvis du planlegger en stor grillfest, kan du nå fylle på med kalde drikker uten å måtte finne frem den gamle kjølebagen. Eller hvis du har for mye hjemme-dyrkede matvarer, trenger du ikke å gi alt bort til naboer og venner (selv om det selvfølgelig er hyggelig å gjøre det) bare fordi du ikke har en ekstra fryser. Bare gjør det konvertible rommet om til et fryseskap.

Ta godt vare på restene

Det anbefales å bruke rester som man setter i kjøleskapet, innen tre til fem dager, men hvis du fryser dem, kan de holde i opptil fire måneder. Uansett hvordan du velger å oppbevare dem, må du sørge for at de får kjølt seg ned først, og ikke sette dem i kjøleskapet eller fryseren mens de fremdeles er varme.

Kjøtt og fisk krever spesialbehandling

Rått kjøtt, fisk og sjømat lagres best ved en temperatur på rundt 0 °C. De fleste typer av ubehandlet kjøtt kan holdes i kjøleskapet i en dag eller to, etter det burde de tilberedes eller fryses, for å forhindre at de forderves. Du må også sørge for å sette kjøtt, fisk og sjømat i kjøleskapet i en vakuumforseglet pose eller i det minste på en tallerken, slik at saften ikke overføres til andre matvarer.

Hold frukt og grønnsaker friske

Hvis du dyrker dine egne matvarer, ønsker du å holde dem like friske som da du høstet dem. Men hvis du foretrekker å kjøpe det, må du sørge for at du velger de beste matvarene. Du kan se at frukt og grønnsaker er på sitt beste når de har en sterkere farge, ikke har gule blader og flekker eller myke områder. Når du setter frukt og grønnsaker til kjøling, bør temperaturen ligger på mellom 4 °C og 7 °C. Temperaturen er likevel ikke det eneste du bør tenke på når du oppbevarer matvarer. Fuktighet har en stor innvirkning på frukt og grønnsaker, siden den kan få det til å tørke ut eller modnes for tidlig. Hisense-kjøleskap har en Moisture Fresh Crisper-skuff, som gjør at du kan holde frukt og grønnsaker sprø og friske siden den opprettholder den beste temperaturen og fuktighetsforholdene for matvarene.