Tilbake på skolebenken eller på kontoret igjen etter en lang ferie? Vi vedder på at hodet ditt ennå ikke har funnet seg helt i det. Gi hjernen din næring med lekker hjernemat, og la den kreative saften flyte. Finn mat som er rik på næringsstoffer, vitaminer og mineraler, og prøv våre flotte oppskrifter for å få en vellykket dag.

Hjernen din trenger næring

Og nei, vi snakker ikke om de tilfeldige tingene som hodet ditt forteller deg at du er sugen på. Hjernen, som et hvilket som helst annet organ, trenger en masse næringsstoffer for å holde tritt med din travle timeplan og ditt fantastiske liv. Fra fettsyrer som omega-3, som bygger nye hjerneceller, til antioksidanter som forbedrer hukommelsen og beskytter hjernen mot skade, her er noen viktige ingredienser som du alltid må ha i Hisense-kjøleskapet ditt.

Fet fisk som sardiner, laks, ørret eller sild er fulle av omega-3-fettsyrer. Menneskehjernen består av nesten 60 prosent fett, og vi snakker om den gode fettypen, fettet som gjør at du tenker kjapt og klart. Omega-3 er en nødvendig byggesten for de små grå og er ansvarlig for å bygge nye hjerne- og nerveceller.

Nøtter er en flott kilde til energi og bidrar til bedre konsentrasjon, også på lange arbeidsdager. Dessuten er de fulle av antioksidanter, sunne fettstoffer og E-vitamin, som er helt nødvendig for hjernens helse. Alle nøtter fungerer flott, men valnøtter er ekstra nyttige siden de er fulle av omega-3-fettsyrer.

Brokkoli er kanskje ikke barnas favoritt, men den er en rockestjerne når det gjelder å gi næring til hjernen. Den er full av kraftfulle plantesammensetninger, antioksidanter og K-vitamin. Bare én kopp med kokt brokkoli har mer enn 100 % av det anbefalte daglige inntaket av K-vitamin. Det er bra for den kognitive utviklingen og styrker tankeevnen.

Blåbær og andre mørke bær er rike på antioksidanter som bidrar til å forbedre hukommelsen, tankeevnen og de kognitive prosessene generelt. Studier har vist at de forbedrer kommunikasjonen mellom hjerneceller og at de kan forsinke aldringen av hjernen.

Mørk sjokolade (70 % eller mer) er en virkelig hjerne-booster, siden det inneholder flavonoider, koffein og antioksidanter. Disse næringsstoffene skal visstnok forbedre hukommelsen, få fart på innlæringen og gi bedre humør. Ha alltid litt for hånden når du studerer eller på travle dager på jobb.

Fyll på med favorittmaten din og la aldri noe gå til spille. Med My Fresh Choice-skuffen i en rekke Hisense-kjøleskap kan du styre temperaturen og tilpasse kjøleskapet basert på dine siste innkjøp. Med et temperaturområde fra 5 °C til –20 °C kan det gå fra kjøleskap til fryser og tilpasse seg til din matplan for uken.