INGREDIENSER

 • 100 g valnøtter
 • 4 ss olivenolje
 • 1 medium løk
 • 200 g ris
 • Salt
 • 100 ml tørr hvitvin
 • 450 ml varmt vann
 • 1 liten hvitløksfedd
 • friske persilleblader
 • fersk gressløk
 • grønnkålblader
 • 60 ml kaldt vann
 • 2 ss usaltet smør
 • 40 g parmesan

FORBEREDELSE

stek 100 g valnøtter i 10 minutter ved 100 °C

kok 1 løk

Tilsett 200 g ris ,100 hvitvin, strø med salt og tilsett 450 ml varmt vann

La det småkoke i noen minutter

Bak i 20 minutter på 100 °C

Halvparten av stekte valnøtter, 1 hvitløksfedd, grønnkålblader, Fersk persille og gressløk

2 ss olivenolje, 100 ml vann

Strø med salt og pepper

Tilsett pesto til bakt ris

Rør inn 2 ss smør

Tilsett noen blader med grønnkål

Strø med ristede valnøtter og parmesanost

Forhåndsvarm ovnen til 100 °C. Rist valnøtter i ovnen til de er gyldne, i cirka 10 minutter. La det kjøles. I mellomtiden varmes olje opp i en stor ildfast gryte over middels varme. Tilsett løk, rør ofte, til det er mykere og gjennomsiktig. Rør inn ris, strø med salt. Kok, rør, til noen korn er gjennomsiktige, cirka 5 minutter. Tilsett vin, kok opp og til pannen er nesten tørr, cirka 3 minutter. Tilsett 450 ml veldig varmt vann. Bak i ovnen inntil væsken nesten er absorbert, men risen fortsatt er stiv i midten, 15-18 minutter. I mellomtiden rører du hvitløk og halvparten av de ristede valnøttene i en kjøkkenmaskin, til de er veldig finmalte. Tilsett persille, halvparten av grønnkålen, 2 ss olje og 60 ml kaldt vann; prosesser til det er glatt; krydre pestoen med salt og pepper. Ta gryten fra ovnen og rør inn pesto, smør og resterende grønnkål. Server toppet med de siste valnøttene og revet parmesan.